Van surviving bootcamp naar een project bij een klant, de ervaring van onze bootcamper Lowie

Tuesday, April 16, 2019

Goedemiddag Lowie, 

Je hebt zopas onze data native bootcamp afgerond en startte op een project bij een klant, maar waarom koos je ervoor om bij Juvo aan de slag te gaan? 

Dat een goede eerste indruk maken belangrijk is, wordt weleens gezegd. Dit is iets wat veel mensen en bedrijven goed onder de knie hebben. Een glimlach hier en een paar veelbelovende woorden daar en klaar is kees. Juvo gaf me een zeer goede eerste indruk en dus koos ik ervoor om bij hen van start te gaan. Nu meer dan twee maanden later, is deze indruk nog niet veranderd en dát is nog veel belangrijker dan enkel een goede eerste indruk.

Hoe heb je de bootcamp ervaren? 

De bootcamp was de perfecte voorbereiding om te starten op een project bij een klant. In zes weken tijd kreeg ik een grondige voorbereiding. De bootcamp bood me een goede afweging tussen theorie en praktijk. Naast alles rondom IT, teamwork en development, werden we ook klaargestoomd voor sollicitatiegesprekken bij potentiële klanten. Persoonlijk ben ik hier altijd zenuwachtig en onzeker voor. Gelukkig hielpen deze oefeningen om beter voorbereid te zijn.

Je bent nu gestart op je eerst project, hoe valt dat mee? 

Ondertussen ben ik een week geleden bij een klant gestart. Ik ben terechtgekomen in een klein team waar nog iemand van Juvo al enkele jaren zit. Eerst moet ik de werkomgeving en de werkwijzen leren kennen. Gelukkig word ik goed opgevangen en krijg ik veel hulp en ondersteuning. Ik begin met het toevoegen van een kleine feature aan een zeer groot project. Op deze manier kom ik in aanraking met alle lagen, zodat ik de werkwijze van het project leer kennen. Tegelijkertijd leer ik ook op een praktische wijze werken met Jenkins, Vaadin, en nog meer technologieën die altijd nog van pas zullen komen.

We wensen je heel veel succes Lowie! 

 

Eerder schreef Lowie een blog over hoe je de bootcamp kan overleven: https://www.juvo.be/blog/surviving-bootcamp