bootcamp_header_challenges_1.png

Het leven zoals het is: de Juvo bootcamper

Friday, August 24, 2018

Aan de slag

Met ons vieren kwamen we maandag als ‘groentjes’ toe op Juvo, klaar voor een bootcamp van 4 weken. Klaar om onze eerste werkervaring op te doen. Het doel van de bootcamp was duidelijk: een Java OCA-certificaat halen. Maar ook kennis uitwisselen met de andere nieuwe collega’s over (al dan niet) nieuwe frameworks en technologieën en kennis uit de praktijk opdoen dankzij onze Juvo collega’s.

via GIPHY

Niet enkel de Java skills aanscherpen

Tijdens deze bootcamp bouwen we verder op de schoolkennis die we hebben opgedaan en komen we alles te weten over opkomende technologiën en frameworks, de addertjes onder het gras en de do’s en dont’s, allemaal verteld door onze ervaren Juvo-collega’s. Deze week wordt de basis van Java, Lombok, Log4J, Git, Maven, etc. nog eens bekeken terwijl we ondertussen onze nieuwe collega’s leren kennen. We delen ervaringen, opmerkingen en leuke anekdotes, maar ook nieuwe groeiende frameworks en technologieën. Tijdens de pauzes is er tijd om te pronken met onze kicker skills op de kickertafel die er staat, al is er op dat vlak voor ons allemaal nog wel wat werk aan de winkel… maar plezier verzekerd!

Maar ook een echt project, van scope tot release

Het leuke aan deze bootcamp is dat er een verhaal aangekoppeld is, en neen, dan bedoel ik niet het sprookje van Hans en Grietje. Tijdens de les die gegeven wordt door andere Juvo collega’s leren we elkaar beter kennen en horen we de moeilijkheden en voor- en nadelen van bepaalde frameworks of technologieën. Tijdens de bootcamp maken we ook ons eerste project samen, met alle technologiën die aangehaald zijn tijdens de bootcamp. Dat project is voor de kinderboerderij Groenhof om de verzorgingsplanning van de dieren te digitaliseren. Dat project loopt van het begin tot het einde, van gesprekken voeren met de klant over de vereisten van de gebruikers van de kinderboerderij, brainstormen over de mogelijkheden, taken verdelen tussen onze collega bootcampers, … tot het ontwikkelen en releasen van de applicatie. Niets beter om een bootcamp af te ronden met een eerste echte project gemaakt door ons, met de schoolervaring en de aangehaalde kennis tijdens de bootcamp. Laat die tweede week maar komen!

Dries Van den Eynde