Devoxx lessen van onze pro's

Wednesday, October 16, 2019

Juvo staat in november 2019 voor het eerst als bedrijf op Devoxx. We zijn er klaar voor. Kennisdelen, nieuwe zaken oppikken, interessante gesprekken met een breed publiek. Wat kunnen wij verwachten? Aan wie dit beter te vragen dan onze eigen consultants? Dries gaat net als ons een eerste keer naar Devoxx, hij startte vorig jaar bij Juvo in onze eerste Data-native bootcamp en voltooide met zijn team de succesvolle Groenhof app voor de gelijknamige kinderboerderij. Vincent trekt voor de derde keer naar Devoxx, vanuit een stage groeide hij eerst naar BI en later door naar applicatieontwikkeling.

Vincent: “Voor mij is Devoxx één van de beste conferenties om bij te benen met de laatste nieuwe technologieën. Iedere ontwikkelaar moet naar mijn mening hier toch eens geweest zijn.”

Echt iedere ontwikkelaar? Vincent: “De rode draad van Devoxx blijft natuurlijk Java en veel hangt ook af van je persoonlijke interesses. Presentaties over Kubernetes, Kafka, AI, Deep Learning zijn naar mijn mening niet Java specifiek en kunnen ook interessant zijn voor BI'ers. Als ik mij niet vergis is er vorig jaar (2018) ook een presentatie geweest over Scala, wat toch al meer aanleunt bij de leefwereld van BI.“

Dries, jij trekt dit jaar naar de Conference Days “Voor mijn eerste Devoxx heb ik gekozen voor de ‘Conference’ en niet voor de ‘Deep dive’. Zeker de eerste keer lijkt het voor mij moeilijk om te kiezen voor een 3 uur durende hands-on sessie in een specifieke technologie. Laat me het eerste jaar maar gewoon kijken wat de pot schaft in het conference gedeelte. Daar krijg je indrukken over verschillende technologieën of methodologieën.“

Vincent zal net als vorig jaar de Deep Dive dagen bijwonen en kijkt uit naar volgende topics:

Wat is de sterkte van Devoxx volgens jou? Vincent: “Op Devoxx worden trends besproken in programmeertalen die mainstream worden maar ook tools die aan populariteit winnen. Al zijn er de laatste jaren ook meer algemene presentaties voor het oplossen van de dagelijkse problemen van ontwikkelaars. Dan denk ik vooral aan Agile, Scrum, DevOps, softskills.”

Waar kijk je als nieuweling naar uit, Dries? “Devoxx tout court, de beleving, opsteken van nieuwe inzichten, samen zijn met de collega’s, meningen uitwisselen na bepaalde sessies. Het voordeel van zo’n conferentie is dat je kennismaakt met nieuwe ideeën, methodologieën en technologieën en ik hoop dat het mij net een duwtje kan geven om eens met een andere technologie of tool te experimenteren. Daarnaast is het ook interessant om eens te kijken naar nieuwe technische toepassingen en op welke manier die gebruik maken van bepaalde technologieën. “

Welke sessie wil je dan zeker bijwonen? Dries: “Elke sessie is sowieso leerrijk maar valt niet altijd binnen je interesses. Het blijft een bom aan informatie waar je zoveel mogelijk van moet opnemen. Ik verwacht zeker niet om dé manier om iets te doen te vinden, voor zover die zelfs bestaat. Maar het is wel een mooie kans om open te staan voor andere implementaties. Ik verwacht naar huis te gaan met een karrevracht aan nieuwe informatie. De toekomst zal dan wel uitwijzen welke nieuwe informatie nuttig en bruikbaar is in de toekomstige projecten waar ik bij betrokken zal zijn.”

"Als ik er dan toch twee moet kiezen:

Als je voor de eerste keer ergens naartoe gaat, kan je niet anders dan aan je collega’s, kennissen, kortom mensen die er al geweest zijn, vragen hoe het was, hoe dat in zijn werk gaat, waar je moet op letten bij de keuze van je sessie. Daarnaast kijk ik af en toe eens op de site van Devoxx, daar zie je zo goed als alle sessies beschreven via een korte intro. Op die manier hoop ik uiteindelijk sessies te kiezen die binnen mijn interesse gebied of specialisatie liggen."